De zoektocht

Ik weet nog goed hoe de zoektocht begon. Het was 2012 en ik kwam uit een relatie die niet door mijn wens beëindigd was. Ik was er kapot van. Mijn hart in duizend stukjes. En wat nog het ergste was: Ik wist niet meer wie ik was.. Ik had mezelf te afhankelijk gemaakt van de ander: mijn geluksgevoel hing er van af. Ik raakte depressief en mijn familie en vrienden moesten me bij elkaar rapen. Toch ontstond er een besluit. Er was namelijk noodzaak. De volgende vraag ontstond: Hoe word ik weer gelukkig en hoe zorg ik ervoor dat dit gevoel niet af hangt van uiterlijke omstandigheden?

Een zoektocht naar mezelf was het gevolg. Het leven hielp me hierbij door van alles op mijn pad te sturen. Alsof het leven wilde dat ik mijn geluk in mezelf terug vond. Ik ben in aanraking gekomen met mindfulness, meditatie, yoga en een traject gaan volgen waarin ik op de laag van de Creatieve Intelligentie leerde leven: Ik kwam thuis bij mijn kern, wie ik in essentie ben…

2013 was de start van een avontuurlijk en heerlijk leven, waarin ik mezelf leerde kennen door naar binnen te keren en me bewust te worden van angsten, patronen, overtuigingen, meningen en belemmerende gedachten die mijn geluk in de weg stonden. Ik ben alle lagen af gaan pellen en steeds meer gevoelens gaan ervaren van liefde, acceptatie, vertrouwen, dankbaarheid, verwondering, extase en genot. Het lijkt wellicht alsof dit heel makkelijk ging maar niets is minder waar. Ik ging – en ga soms nog steeds – door diepste angsten, ego stukken die me willen beschermen maar klein houden waardoor ik niet mijn volle potentieel en vanuit innerlijke kracht leef. Maar ik voelde mijn binnen én buitenwereld veranderen in positieve zin dus als het moeilijk werd zette ik door.

Dit bewustwordingsproces heeft me geleid naar het diepe verlangen vanuit mijn eigen kennis en ervaring anderen te begeleiden in hun proces naar zichzelf. Het thema van zelfliefde is waar het bij mij uiteindelijk om draaide en ik geloof erin dat dit iets is waar alle mensen doorheen gaan.  Ik heb vanuit eigen ervaring gemerkt dat ontrouw blijven aan mijn hart en leven vanuit de verhalen in mijn hoofd, me uitgeput, ziek, ongelukkig en gestresst maakt. Ik leef inmiddels steeds meer vanuit innerlijke vrijheid en volg mijn verlangens en passies. Deze wens heb ik voor iedereen!

LEES MEER ♥